Sumutorvi

Mitä on hakukonemarkkinointi (SEM)?

Hakukonemarkkinoinnin avulla markkinoija voi eri tavoin kasvattaa kävijäliikennettä, brändin tunnettuutta tai myyntiä verkossa. Usein hakukonemarkkinoinnista puhuttaessa voit kuulla vilahtavan termit SEM, SEA ja SEO. Näiden termien merkitykset menevät kuitenkin jopa ammattilaisilla usein iloisesti sekaisin.

SEM (Search Engine Marketing) – jota usein käytetään synonyyminä hakukonemarkkinoinnille – käsittää sekä hakukoneoptimoinnin (SEO) että hakukonemainonnan (SEA). Lue, mitä nuo hakukonemarkkinoinnin ”alalajit” tarkoittavat ja miksi niihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Hakukoneoptimointi (SEO)

Hakukoneoptimoinnilla (SEO – Search Engine Optimization) tarkoitetaan verkkosivuston näkyvyyden kasvattamista hakukoneiden maksuttomissa eli orgaanisissa hakutuloksissa. Hakukoneoptimointi ei suinkaan ole mikään yksittäinen temppu, jolla verkkonäkyvyys voidaan varmistaa, vaan nippu keinoja, joista verkkosivustolla on pidettävä systemaattisesti huolta.

Hakukoneoptimoinnissa huomioitavat asiat:

  1. Verkkosivuston rakenne
  2. Verkkosivuston tekniikka – nopeus ja responsiivisuus
  3. Verkkosivuston sisältö – hakusanat, metatiedot, title ja otsikot
  4. Jatkuva sisällöntuotanto

Hakusanamainonta (SEA)

Hakusanamainonta (SEA – Search Engine Advertising) on maksullista mainontaa, jonka avulla houkutellaan eri ostovaiheessa olevia asiakkaita sivustolle. Google tarjoaa mainostajien käyttöön useita mainosmuotoja, joista yleisimmät ovat Google Ads (aiemmin Google Adwords), Google Ads Display ja Google Retargeting.

Google Ads -tekstimainoksia näytetään potentiaalisille asiakkaille, jotka hakevat tuotetta tai sisältöä tietyillä hakusanoilla, ja mainostaja maksaa vain klikkauksesta. Google Display -mainokset sen sijaan ovat banneri- ja kuvamainoksia, joiden avulla voi herättää asiakkaiden huomiota muun muassa YouTubessa, Gmailissa ja muissa Googlen verkostoissa. Retarget on nimensä mukaisesti uudelleen markkinointia jo tietyillä verkkosivustoilla käyneille. Retarget-mainonta vaatii toimiakseen riittävän määrän verkkosivustokäyntejä.

Hakusanamainontaa kutsutaan tulospohjaiseksi, mikä tarkoittaa sitä, että mainostaja maksaa vain klikatuista mainoksista määrittämänsä budjetin sallimissa rajoissa. Optimointisana esiintyy myös hakusanamainonnan yhteydessä, sillä onnistunut hakukonemainonta vaatii mainonnan säännöllistä optimointia eli kehitystyötä. Hakusanamainonnan optimointi tarkoittaa mainoskampanjoiden päivittämistä jatkuvasti tehokkaammiksi.Käytännössä se tarkoittaa, että Google-mainonnan asiantuntija tekee muutoksia käynnissä oleviin Google-kampanjoihin: pitää hakusanat relevantteina, mainokset tehokkaina, klikkihinnan (CPC eli cost per click) mahdollisimman alhaalla ja seuraa mainonnan tavoitteiden toteutumista konversioiden avulla. Lue lisää hakusanamainonnasta: Google Ads -opas.

Olethan yhteydessä, jos tarvitset apua tai haluat kysyä lisää hakukonemarkkinoinnista.

Kirjoita nimesi
Invalid Input
Täytä puhelinnumerosi
Tarkista sähköpostisi
Invalid Input
Tarkista

 

 

Sumutorvesta

INSTAGRAM @majakanvartijat